Last visit was: It is currently Fri Dec 11, 2009 3:45 am

All times are UTC + 1 hour

Welcome
Dobrodošli na forum navijačke grupe Red Fuckers 1988!

Registraciju je potrebno potvrditi klikanjem na link u Vašem mailu. Zato prilikom registracije upišite aktivnu mail adresu.
Molimo odvojite koju minutu i pročitajte sekciju Pravila foruma jer će se kršenje istih sankcionirati.

Post new topic Reply to topic  [ 39 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
 Post subject: Re: Red Fuckers 1988 - pitanja ?
PostPosted: Fri Oct 30, 2009 9:25 pm 

ne mogu vjerovati da su RF prezivjeli 20 godina, a sve je nastalo iz zajebancije nekolicine osmoškolaca s gornje vežice. malo mi je žao da ste se razvili u krivom smjeru, jer prvotnim fuckersima podjela sušak/rijeka nije ništa značila. sve je bilo samo fun i zapaliti poneku baklju na krimeji.

je li moguće da sam uz neke RF grafite ugledao slovo U, ako jesam čemu?

Offline Profile  

PostPosted: Sat Oct 31, 2009 12:38 am 
Administrator

the voice wrote:
ne mogu vjerovati da su RF prezivjeli 20 godina, a sve je nastalo iz zajebancije nekolicine osmoškolaca s gornje vežice. malo mi je žao da ste se razvili u krivom smjeru, jer prvotnim fuckersima podjela sušak/rijeka nije ništa značila. sve je bilo samo fun i zapaliti poneku baklju na krimeji.

je li moguće da sam uz neke RF grafite ugledao slovo U, ako jesam čemu?

Pa evo da pokušam obrazločit par stvari vezano za ovaj post i pitanje.

- je preživjeli, prošlo 20 g i još uvijek smo živi...razvili u krivom smjeru... podjela sušak/rijeka...hm, ne bih se upotpunosti složio i nije to baš tako jednostavno iz nekog hira.

To je vrlo kompleksna i široka tema o kojoj sad ne bih ovdje skroz u široko, međutim rekao bih da se to više radi o lokal patrotizmu i višegodišnjim nakupljenim frustracijama, jer činjenica je da je grad Sušak postojao i da je gospodarski u to vrijeme i bio razvijeniji od grada Rijeke, međutim spajanjem u jedan grad, Sušak nestaje kompletno u svim segmentima današnjeg grada, a danas se vidi da taj naš dio grada je apsolutno marginilaziran i ljudi to vide i osjete.
Činjenica je da i ono malo šta se gradi i radi za sport, i ne samo za sport, se radi na zapadnom djelu grada, dok Sušak, i NK Orijent kao simbol istočnog djela grada, već godinama samo propada.
Radi se o tome da i sve ranije ideje o pokretanju odnosno vračanju općine Sušak ili ti grada Sušaka, od ljudi koji su htjeli i da se naš dio grada razvija i ulaže su u vrlo skoro vrijeme bile sasječene od vrha poglavarstva grada Rijeke.
Te stvari samo prozrokuju, ono šta već traje desetljećima, a to je možda si i imao prilike čuti npr negdje na Vežici, Trsatu, Krimeji, Vojaku itd one stare generacije kad npr njurgaju " Jebenti sutra moran poći va onu Riku, al ućinil bi se da ne moran preko Rečine". Znači ne radi se o "krivom smjeru", već o tome da ova generacija je svjesna i poštuje gdje živi, sa kim odrasta, ko mu je prvi "susjed", prijatelj sa posla, faksa, škole, ulice i to je sve ok, i tako treba biti, međutim, povijesne raznolikosti, lokal patriotizam i osječaj getoiziranja od strane poglavarstva grada Rijeke, te "silovanja" NK Orijent politikom koja apsolutno nije prirodna Orijentu kao prvenstveno simbolu Sušaka, u cilju gašenja samog kluba, onda sve to dovodi do "drukanja" podjela na Sušak/Rijeka, jer jednostavno ima ljudi kojima Sušak je još uvijek živ i nešto im znači, a sa ovakvim odnosom Grada Rijeke, prema Sušačkom dijelu grada jednostavno nisu zadovoljni, i traži se ono što je bilo nekad tj zasebni status grada ili općine pa da i istočni dio grada Rijeke, tj Sušak i NK Orijent, možda i ponovno ustane.

E sad možda je sve to i radikalno, međutim ko ima feeling za to ok, ko nema jebiga...

Grafiti, upoznat sam sa svima šta su se radili u zadnjih par godina i niti jedan naš grafiter nije ostavljao "U", a sad ako je netko nešto novo našarao ne bih znao, međutim, naša politika nije ni "A" ni "B", ni "C", pa ni "U", mi znamo tko smo i što smo oduvijek, a jedina politika koju forsiramo na tribini je NO POLITICA SOLO ORIJENT i to je tako, a sve ostalo se može smatrat nekom zajebancijom koja je uvijek prisutna.

Evo nadam se da sam ti uspio obrazložit kako stvari stoje...

Offline Profile  

PostPosted: Sat Oct 31, 2009 3:01 am 

stvarno temeljit odgovor iako se ne mogu složiti sa svime. po meni sušak i rijeka su se toliko stopili, da ne vjerujem da postoji svjesni sustav zapostavljanja istočnog dijela grada.
štoviše u izgradnji je kampus, bolnica...imate zvjezdarnicu, dvoranu mladosti, prostori vulkana se aktualiziraju, a da ne govorim tower centar.

kako god, za mene je ljubav prema rijeci i sušaku, te nk rijeci i orijentu jednaka.
štoviše i sam sam potekao s vežice i bio tamo, tada kad je sve oko rf nastajalo, pa se eto registrirao da postavim par pitanja jer mi je puno toga nestalo iz memorije.

sjećam se da smo prije red fuckersa imali na jednoj tekmi transparent red boys, napisan sprejem ispred v.bakaric skole! da li znas za to? ne spominje se u povijesti.

Offline Profile  

PostPosted: Sat Oct 31, 2009 3:47 pm 
Administrator

the voice wrote:
stvarno temeljit odgovor iako se ne mogu složiti sa svime. po meni sušak i rijeka su se toliko stopili, da ne vjerujem da postoji svjesni sustav zapostavljanja istočnog dijela grada.
štoviše u izgradnji je kampus, bolnica...imate zvjezdarnicu, dvoranu mladosti, prostori vulkana se aktualiziraju, a da ne govorim tower centar.

kako god, za mene je ljubav prema rijeci i sušaku, te nk rijeci i orijentu jednaka.
štoviše i sam sam potekao s vežice i bio tamo, tada kad je sve oko rf nastajalo, pa se eto registrirao da postavim par pitanja jer mi je puno toga nestalo iz memorije.

sjećam se da smo prije red fuckersa imali na jednoj tekmi transparent red boys, napisan sprejem ispred v.bakaric skole! da li znas za to? ne spominje se u povijesti.

Slažem se za gore navedeno, međutim što se tiče sporta opčenito na tom planu gotovo ništa se ne radi. Zvjezdarnica koja je zbilja s okolišem odlično napravljena u koju je utučeno preko 12 miliona kuna, neznam kome na Sušaku je potrebna, kad ju dnevno pohodi nitko živ, osim đanera i cugera. Bolnica daj Bože da zaživi, jer ovaj stari dio je za doć tamo i krepat kakvi su uvjeti, a već sada stižu informacije od ljudi koji rade u starom djelu, da je arhitekt koji je projektirao ovaj novi dio da je dobrano zabrljao prostorni plan, odnosno da će sobe koje će biti u funkciji bit prenapučene sa brojem kreveta. Tower Centar, zbilja sve pohvale, centar zabave, shopinga i jedino mjesto gdje čovjek može pošteno ostavit plaču na igrama na sreču i otiči doma ženi bez kune za narednih mjesec dana gladovanja. Dvorana mladosti je zrela za obnovu, igralište "Dolac" na Trsatu, koji je odgojio bezbroj generacija Orijentaša više nije u funkciji a što se tiče nogometa i općenito sporta na Sušaku i ulaganja u infrastrukturu NK Orijent nula bodova. Zbilja je žalosno da djeca iz omladinske škole kluba, moraju trenirat i igrat svoje domače utakmice na Kantridi, Omladinskom i Ininom igralištu, koji su ujedno i opasni po zdravlje i zabranjeni za odvijanja službenih utakmica dok klubovi sa druge strane Rječine zauzimaju termine na Krimeji. To je tragedija!
Kroz par dana objavit ćemo dopis iz Grada Rijeke, koliko po njima su oni uložili novaca u Krimeju u zadnijh 4 godine i kako to danas izgleda, pa češ vidjet kako tu nešto ne štima.
Osobno mislim da se pitanje "Dolca", može pozitivno riješit za klub, a i da se uz prostor kampusa moglo napravit jedno pomoćno igralište, npr na prostoru gdje je betonsko vojno igralište na Vojaku, međutim kad god upitamo za tako neke stvari uvijek se dobije isti odgovor, a to je "da novaca se nema, i mi smo uložili toliko i toliko", a to šta stvari stoje kako stoje i to šta Krimeja sa "drvenim foteljama" ( Kako je izjavio pročelnik za sport Veljko Karabaić) izgleda ko da je jučer rat završio, to nije bitno. Bitno je da se svi zadovoljimo mrvicama i zamagljivanju očiju o silnim ulaganjima, za dobro svih nas.
A trebaš vidjet kad se postavi pitanje "gradskim igračima" kako to da naš jučerašnji protivnik NK Hašk koji je do 1990, bio ugašen, ima ambicija za ulazak u 2 hnl, pa i dalje, i kako on može gradit novi stadion i gradit još dva pomoćna igrališta, a ima ih već 3??? Naravno nije on jedini tu je i NK Rudeš, HNK Gorica, RNK Split, NK Dugopolje...Kako oni mogu krenut iz mrtvih prema gore, a NK Orijent samo prema dole iz godine u godinu? E tek onda se dođe do problema, jer po ljudima koji nešto odlučuju o našem klubu i sportu, svi živi su krivi za to stagniranje NK Orijent. Kad to slušaš imaš dojam da da su im krivi svi, od sponzora koji ne daju lovu, privatnih tvrtki koji ne pomažu gradski sport, od purgera, jer sva lova ide u zg, do dalmatinaca, jer su oni "tovari", istrana jer su oni svi "srbi", do kapitalista, komunista, desnice, ljevice, pa naravno i slovenaca, bosanaca, srba, amerikanaca, eskima, pa i indijanaca, ne daj bože da ih ima, jer bi i oni bili krivi šta ometaju "Boga Sunca", našeg gradonačelnika, te njegove kauboje šta su se uhljebili u gradske firme koje (ne)vode brigu za sportske kolektive u Gradu Rijeci.
Naravno naposljetku krivi smo i mi njurgavi Sušačani, navijači koji stalno nešto protestiraju, bune se, rade barufe.
Svi su krivi osim te gospode koju svaki dan se može vidjet kako gule laktove na šankovima, mirno ispijajući svoje jutarnje kavice dok prodaju maglu svima nama, kako se strašno ulaže, a rezultata nigdje.

Uvjereni smo kad bi postojala pozitivna politička volja da bi se sve što se tiče NK Orijent i Sušaka moglo na bolje promjeniti, vrlo skoro, međutim, toga nema, a dovoljno je napomenuti da Grad Rijeka dok istodobno daje 20 miliona kuna godišnje za legendarno kazalište "Ivan Zajc" istovremeno za općenito sport u gradu odvaja 0.9% novaca od svog godišnjeg proračuna.

Što se tiče tog transparenta, do sada nije bilo informacijama o tome i hvala na tome a na žalost i ograničeni smo sa fotografijama koje postoje sa tih prvih početaka, a sve šta imamo, smo postavili u galeriju.

Općenito više bi volio i da ta tvoja ekipa ili pojedinci sa prvih početaka se malo više aktualiziraju oko cijele ove priče, jer uzaludno je očekivat da u 3 ligi, uz klub koji je stalno nigdje, da će tekme pohodit većina prve "vecchie guardie" iz 88-e (par ljudi je još uvijek prisutno) koja koliko mi je poznato svugdje razasuta, al u jednu ruku, i razlog osnivanja ove naše udruge "KNO" je da se svi koji vole NK Orijent, druže, kroz udrugu il skupinu i na kraju krajeva podrži naš klub kakav god da je i gdje god da se natječe.

Offline Profile  

PostPosted: Sun Nov 01, 2009 4:02 pm 

nesreća je ta što se naš gradonačelnik fura na ri rock i navelike subvencionira događanja i izdanja vezana uz taj vid riječke kulture i gradskog identiteta. to je odlična stvar, no s druge strane omjer ulaganja u sportske klubove je daleko manji. hartera je npr. jedan komercijalan event i samim time ne vidim čemu tolika podrška grada. da se krivo ne shvati, ja sam itekako za harteru ili slične festivale, ali ne po principu da gradonačelnik daje samo jednima. u sport se malo ulaže, no to bi u nekoj osnovi trebalo biti okey kada bi se svi amaterizirali, jer čemu toliko profesionalizma u hrvatskom sportu kad love niotkud. daleko bi se više novaca trebalo ulagati u rekreativne prostore koje građani aktivno mogu koristiti, a ne da bazen na kantridi bude izgrađen mojom lovom, a slobodni termini za građanstvo su radnim danom od 10h - 12 h!!!
kako god tema su orijent i fuckersi.

uglavnom, sjećam se da smo prije prve tekme napisali taj red boys transparent, sad jel to bila jugokeramika nemam pojma, no već na sljedećoj tekmi je bio red fuckers trans. to je bila očigledno tekma protiv splita, kada smo svi skupljali po nekih 10ak dinara za baklju koju smo zapalili na krimaji. jednu jedinu. odmah su uletili drotovi i popisali par "fuckersa" (tada smo svi navijali za hajduk, dinamo, rijeku, zvezdu, velež :)))

ja osobno sam bio na3-4tekme, onda sam se odselio i pustilo me to. trenutno provodim jako puno vremena van rijeke tako da ne idem na krimeju više. zadnji put sam bio na prijateljskoj orijent -rijeka i opet shvatio, da je krimeja, bez obzira na drvene klupe, "najšarmantniji" gradski stadion u HR, pravi kvartovski, po uzru na englesku.

što se tiče KNO, osobno ne volim biti član navijačkih udruga jer se ne slažem sa ultra načinom navijanja. član kluba da, ali ne član kluba navijača, prvenstveno zbog extremizma.
kao što sam na vašim fotkama vidio imali ste i RF transparent sa slovom U. to je apsolutno neprihvatljivo. pogotovo kod sušačana!!

Offline Profile  

PostPosted: Sun Nov 01, 2009 10:04 pm 
Administrator

the voice wrote:
nesreća je ta što se naš gradonačelnik fura na ri rock i navelike subvencionira događanja i izdanja vezana uz taj vid riječke kulture i gradskog identiteta. to je odlična stvar, no s druge strane omjer ulaganja u sportske klubove je daleko manji. hartera je npr. jedan komercijalan event i samim time ne vidim čemu tolika podrška grada. da se krivo ne shvati, ja sam itekako za harteru ili slične festivale, ali ne po principu da gradonačelnik daje samo jednima. u sport se malo ulaže, no to bi u nekoj osnovi trebalo biti okey kada bi se svi amaterizirali, jer čemu toliko profesionalizma u hrvatskom sportu kad love niotkud. daleko bi se više novaca trebalo ulagati u rekreativne prostore koje građani aktivno mogu koristiti, a ne da bazen na kantridi bude izgrađen mojom lovom, a slobodni termini za građanstvo su radnim danom od 10h - 12 h!!!

uglavnom, sjećam se da smo prije prve tekme napisali taj red boys transparent, sad jel to bila jugokeramika nemam pojma, no već na sljedećoj tekmi je bio red fuckers trans. to je bila očigledno tekma protiv splita, kada smo svi skupljali po nekih 10ak dinara za baklju koju smo zapalili na krimaji. jednu jedinu. odmah su uletili drotovi i popisali par "fuckersa" (tada smo svi navijali za hajduk, dinamo, rijeku, zvezdu, velež :)))

ja osobno sam bio na3-4tekme, onda sam se odselio i pustilo me to. trenutno provodim jako puno vremena van rijeke tako da ne idem na krimeju više. zadnji put sam bio na prijateljskoj orijent -rijeka i opet shvatio, da je krimeja, bez obzira na drvene klupe, "najšarmantniji" gradski stadion u HR, pravi kvartovski, po uzru na englesku.

što se tiče KNO, osobno ne volim biti član navijačkih udruga jer se ne slažem sa ultra načinom navijanja. član kluba da, ali ne član kluba navijača, prvenstveno zbog extremizma.
kao što sam na vašim fotkama vidio imali ste i RF transparent sa slovom U. to je apsolutno neprihvatljivo. pogotovo kod sušačana!!

Sječam se te tekme, ako je to bila ta tekma, kad vam je murja uletila nakon upaljene pirotehnike i potjerala vas van sa tribine, a mislim da je bilo i nekog "naguravanja" sa ondašnjom murjom?. Pošto sam i ja bio sa G.Vežice, sječam se tih dečki, koji su radili te male barufe :D . Što se tiče te tekme, ja sam bio klinac, skupljao sam lopte iza gola i sav u čudu promatrao i mogu ti reči da je dobro to izgledalo u to vrijeme :cheers:

Je istina ta "krpa" sa U je postojala ranije, mislim da je to bilo napravljeno negdje 2002/03, u vrijeme kad u grupi je vladala poprilična anarhija, i kako je došla, tako je i prošla. Danas stvari stoje malo drugačije, postoje određena pravila i ona se poštuju, a jedno od pravila je da na našoj tribini nema mjesta politici, niti isticanju političkih stranaka i ideologija iz razloga što svi mi kao ekipa smo pojedinačno različiti po tom pitanju. Netko je orijentiran malo više desno, netko malo više lijevo, netko je apolitičan, netko je nešto četvrto, tako da pojavljivanje nečeg političkog na tribini je sasvim glupo i nepotrebno, jer svi smo tu samo zbog Orijenta, a politike je ionako previše u sferama cijelog društva.

Slažem se za stadion. Međutim on sam po sebi da ga se "ušminka" ima potencijala da se pretvori u pravi "engleski", za par tisuča ljudi. Nažalost za sada stvari oko stadiona su neriješene. Orijentu je 2004g oduzeta koncesija, Grad Rijeka je uzela ključeve stadiona i od onda oni tj firma "Rijeka sport" rukovodi Krimejom, a oni za sada ne pokazuju sluha, razumjevanja niti volje da se stadion obnovi.

Offline Profile  

PostPosted: Mon Nov 02, 2009 6:30 pm 

ultra wrote:
the voice wrote:

Sječam se te tekme, ako je to bila ta tekma, kad vam je murja uletila nakon upaljene pirotehnike i potjerala vas van sa tribine, a mislim da je bilo i nekog "naguravanja" sa ondašnjom murjom?. Pošto sam i ja bio sa G.Vežice, sječam se tih dečki, koji su radili te male barufe :D . Što se tiče te tekme, ja sam bio klinac, skupljao sam lopte iza gola i sav u čudu promatrao i mogu ti reči da je dobro to izgledalo u to vrijeme :cheers:

Je istina ta "krpa" sa U je postojala ranije, mislim da je to bilo napravljeno negdje 2002/03, u vrijeme kad u grupi je vladala poprilična anarhija, i kako je došla, tako je i prošla. Danas stvari stoje malo drugačije, postoje određena pravila i ona se poštuju, a jedno od pravila je da na našoj tribini nema mjesta politici, niti isticanju političkih stranaka i ideologija iz razloga što svi mi kao ekipa smo pojedinačno različiti po tom pitanju. Netko je orijentiran malo više desno, netko malo više lijevo, netko je apolitičan, netko je nešto četvrto, tako da pojavljivanje nečeg političkog na tribini je sasvim glupo i nepotrebno, jer svi smo tu samo zbog Orijenta, a politike je ionako previše u sferama cijelog društva.

Svaka čast šta si ovo napisao!!!
Neki mlađi u ekipi,koji neznaju povijest bi trebali to shvatit. :cheers:
POLITIKA JE KURVA!!!!!!!!

Offline Profile  

PostPosted: Tue Nov 03, 2009 9:58 pm 

ultra wrote:

hm, naguravanja? mislim da nije bilo toga. mi smo uglavnom bili osmaši koji su se eto došli malo zabaviti na krimeju. nakon toga je sve polako počimalo sa RF.

sad kad gledam fotke iz "novije" RF povijesti vidim 2-3 čovjeka koji su i tada 1988. bili na krimeji.

Offline Profile  

PostPosted: Wed Nov 04, 2009 3:01 pm 
Administrator

the voice wrote:
ultra wrote:

hm, naguravanja? mislim da nije bilo toga. mi smo uglavnom bili osmaši koji su se eto došli malo zabaviti na krimeju. nakon toga je sve polako počimalo sa RF.

sad kad gledam fotke iz "novije" RF povijesti vidim 2-3 čovjeka koji su i tada 1988. bili na krimeji.

Nisam siguran koja je to tekma bila, ali sječam se, da je bilo neke barufe na jednoj tekmi sa ondašnjom milicijom, koja je izbacila ekipu van sa stajanja.
Da, da, još je prisutno par ljudi, šteta što nije ih više, al vjerovatno da klub se digne, vjerujem da bi se i vratilo dosta ljudi, a ovako teško. Nažalost klub tj dosadašnje uprave su i srozale NK Orijent do dna. Ne možeš vjerovat, ali znam se susret sa ljudima koji žive u krugu stadiona i koji su nekad išli na Krimeju, a da oni uopče nemaju pojma npr koji je Orijent na tablici, a čak sam znao i čuti, da ljudi neznaju niti u kojoj ligi se natječe, a šta da ti kažem više, žalosno, to je tragedija ljudi koji su sve ove godine vodili ovaj klub.

Offline Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 39 posts ]  Moderator: ultra Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC + 1 hour